Posted on Geef een reactie

BBQ Kip Spiesjes met … (meerdere kip spies recepten)

Mexicaanse kipspiesjes met rijst en pikante salsa saus​

BBQ kip spies recepten. Deze kip spiesjes barbecue bestaat uit meerdere bbq kip spies recepten. Lekker kip op een stokje met satésaus, honing, paprika, groente of wat dacht je met ananas.

Onze favoriet in de lijstje is wel de Mexicaanse kipspies met rijst en pikante salsa saus. Een echte barbecue aanrader met veel proteïne en voedingstoffen. 

Mexicaanse kipspiesjes met rijst en pikante salsa saus

Mexicaanse kipspiesjes met rijst en pikante salsa saus​

Mexicaanse kipspiesjes van de barbecue met rijst en pikante salsa saus. Deze kipspiesjes kunnen ook onder de grillplaat maar boven de barbecue is dit gerecht een stuk lekkerder.

De ingrediënten voor de Mexicaanse kipspiesjes recept

Schrik niet, het is een redelijke waslijst. Maar het resultaat mag er straks ook wezen. Daarnaast is het een zeer voedzame met veel proteïne.

Gebruik voor dit recept metalen spiesjes en zeker geen houten spiezen. Houten spiezen zullen aanbranden en zijn lastiger te draaien.

Benodigd voor de Mexicaanse kipspiesjes:

  • 3 kipfilets
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper
  • Sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels fajita kruiden
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 grote rode ui

Benodigd pikante salsa saus

  • 400 gram tomaten
  • 10 rijpe cherry tomaten
  • 1 middelgrote ui
  • bos koriander
  • 1 of 2 rode pepers
  • Sap van 1 limoen
  • 1 theelepel lichtbruine zachte suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 theelepel zout
Serveer de kipspies en pikante salsa saus met gekookte rijst, grof gesneden koriander en verse limoenplakken.
  1. Snij de kip in blokjes en leg deze in kom. Doe hier een scheut olie, zout, peper, vers geperste limoesap, honing, fajita kruiden, geperste knoflook en fijn gesneden koriander.
  2. Meng nu alle kruiden door de kip zodat de kip de smaken goed opneemt. En zet deze een halfuurtje in de koelkast.
  3. Verwarm de barbecue voor, zodat de kolen straks mooi grijs zijn.
  4. Pak de gemarineerde kip blokjes en rijg deze samen met de rode ui en paprika’s om en om.

5. Nu de kolen mooi grijs zijn zodat de kip spiezen niet aanbraden kunnen de spiezen op de barbecue. Maak nu rijst klaar volgens het pakje en snij de koriander grof en de limoen in plakjes. 

6. Nu de kip spiezen op de barbecue liggen is het tijd om de pikante salsa saus te maken. De salsa saus wordt met een blender gemaakt.

7. Neem alle salsa ingrediënten en doe dit in een blender. Mix het tot een stevige structuur. Voeg eventueel nog wat olie toe.