BBQ Visklem Kopen

BBQ visklem is zoals de naam al doet vermoeden een klem waar hele vissen tussen geklemd kunnen worden. Met een BBQ visklem voorkom je dat een vis uiteen valt en op de kolen beland. De vis klem is bedacht om hele vissen te kunnen barbecue op de barbecue.

Een barbecue visklem is er in verschillende maten en soorten. We hebben bijvoorbeeld een barbecue vis klem voor een schol maar ook voor een lekkere forel. Natuurlijk zijn er veel meer visjes voor op de barbecue

✅ Bestel een BBQ visklem voor een langwerpige vis

BBQ Visklem voor langwerpige vis

Langwerpige Barbecue Visklem

Bijvoorbeeld: Makreel, Sardine, Forel. Ook geschikt voor wat kleinere ronde vissen.

BBQ Visklem voor ronde vis

bbq visklem

Bijvoorbeeld: Schol, Heilbot, Schar, Tong

Hoe een vis grillen op de BBQ?

Er zijn verschillende soorten vis om op de barbecue te grillen. Omdat we hier gebruik maken van een barbecue vis klem zullen we het alleen over hele vissen hebben en niet over visfilets.

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om een vis te grillen op de barbecue. Een vis grillen kan natuurlijk op een elektrische, gas of kolenbarbecue. Onze voorkeur gaat toch altijd uit naar barbecueën op kolen.

1. Plaats je vis nooit op een vurig hoog vuur en temperatuur. Hierdoor loop je het risico dat de huid zal verbranden. Een vis rooster je op een zacht temperatuur.

2. Een vis breng je op smaak met verse ingrediënten. De vis kan je vullen of insmeren met verse kruiden, knoflook, citroengras, gember, ui of chili. Doe er natuurlijk ook een paar schijfjes citroen in of op.

3. Begin met het grillen van de vis altijd op de vel naar beneden. Zodra het vel van de vis knapperig en goudbruin is draai je de vis.

4. Om de vis extra knapperig, zacht en sappig te maken wikkel je de hele vis in een krant. De kunst is om je vis in meerdere lagen krant te wikkelen om vervolgens het pakket in het water te weken. Hierdoor krijgt de vis nog meer smaak en vliegt de krant niet in brand.

5. De vis is gaar zodra je eenvoudig het vlees van de vis drukt. Daarnaast veranderen de meeste vissen die gaar zijn in het wit.

Schol Grillen op de BBQ

Heerlijk een lekkere dikke verse schol op de barbecue. Een volle schol vindt je op de markt of groothandel. Voordat we de schol gaan kruiden maken we de schol schoon. Koop of vraag aan de visboer om de school schoon te maken. Dit scheelt veel werk. De vinnen en staart kan je er zelf eenvoudig afknippen.

Pak de knoflook, chili, gember en de koriander. Snij deze ingrediënten grof en stamp het vervolgens fijn zodat de smaken en sappen lekker vrij komen. Voeg vervolgens wat olijfolie en zout toe.

Snij een aantal keren aan de boven en onderkant zodat de marinade lekker in de schol zit. Wrijf nu de schol in met de marinade aan beide kanten! Neem nu een barbecue visklem voor de barbecue die geschikt is voor een schol.

* bestel een speciale professionele barbecue visklem

Leg u de visklem op een hete barbecue en draai het regelmatig. Een schol is redelijk snel klaar. Zodra de schol klaar is smeer je de schol nog even in met de overgebleven marinade. 

Forel op de BBQ met de Barbecue Vis klem

Forel is een zeer geschikte en lekkere vis voor de barbecue. Voor de forel is het handig om de dunnere bbq visklem te gebruiken. Een hele vis grillen op de barbecue lijkt een hele klus. Maar koop een op de markt of groothandel een schoongemaakte forel en het is eenvoudig.

Nu kan je de vis vullen met wat je maar wilt. Citroen, limoen, verse kruiden, chili kruiden, zout, knoflook, ui en ga zo maar door. En vergeet niet het huidje meermaals in te vetten met wat olie. Hierdoor zal het lekker knapperig worden.

Voorbeeld BBQ Forel ingrediënten

  • 2 hele forellen
  • 1 bosje koriander
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 cm gember
  • 4 limoenen
  • Zout
  • Olijfolie

Vul de vis met bovenstaande ingrediënten met eventueel een eigen twist. De schoongemaakte vis is al opengesneden dus lekker vullen!