Kebab Kruiden Maken & Kopen

Adana kebab kruiden, kebab kruiden en doner kebab kruiden. Het zijn een aantal termen waar veel opgezocht wordt in Google. Kebab kruiden kan je gebruiken voor bijvoorbeeld kip, gehakt en lamsvlees. Kebab kruiden kunnen we ook onderverdelen in 2 categorien. 

1. Verse kebab kruiden
2. Gedroogde kebab kruiden
3. Doner kebab kruiden

Verse kebab kruiden zijn gemaakt van verse ingrediënten zoals verse: ui, peterselie, paprika, peper, koriander.  Deze worden dan fijn gemalen en gemengd door het rundergehakt of lams gehakt. Deze kebab kruiden worden ook wel Adana Kebab genoemd.

De gedroogde kebab kruiden bestaan ook onder andere uit paprika, peper, zout, knoflook en ui. Maar dan in poedervorm ofwel gemend ofwel uit een voor gefabriceerd potjes. Deze gedroogde kebab kruiden worden onder andere gebruik voor Kip, lamsvlees maar ook zeker voor gehakt.

Verse Adana Kebab Kruiden Maken

Voor verse Adana kebab kruiden zijn er vele verschillende recepten. De kebab gehakt op de barbecue wordt in veel landen gemaakt. Hierdoor heeft elk land ook haar eigen recept. Landen die haar eigen kebab recepten hebben zijn: Irak, Turkije, Perzisch, Armenië en nog veel meer landen.

Zoals gezegd we gebruiken verse ingrediënten en het liefst van de markt. De ingrediënten van de markt zijn vaak eet rijp, goedkoop en grote porties. Een Kebab recept bestaat altijd uit gehakt, peper en peterselie met aanvulling van andere ingrediënten en kruiden.

Het recept wat we nu gaan tonen is het ” Turkse Adana Kebab “. Wil je meer verse kebab recepten lezen. Ga dan naar onze pagina: Kebab Spiezen kopen

De ingrediënten voor een ” Turkse Adana Kebab “

1 kilo gehakt (rund, lamsvlees of gemixt)
1 rode paprika
1 ui
x Rawit pepers na smaak
1 bosje verse peterselie

1 theelepel chili poeder
1 theelepel zout
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel granaatappelpoeder

Snij de rode paprika, ui en Rawit pepers. Doe vervolgens de gesneden groentes in een blender en maal het fijn. Nu zal het een erg vochtig mengsel zijn. Door in het mengsel te knijpen komt het vocht los van de groentes. Zorg er voor dat veel sappen verwijderd worden, anders bestaat er een kans dat de kebab spiezen uiteen vallen.

Neem nu een grote kom waar je het gehakt in doet. Voeg het groente mengsel toe samen met de komijnpoeder, chili poederpaprikapoeder, korianderpoeder en granaatappelpoeder. Snij nu de peterselie fijn en voeg het ook toe aan het gehakt.

Hussel en kneed alles goed totdat alle een geheel is geworden. Hierna is de kebabgehakt klaar voor de kebab spies en barbecue.

Kebab Kruiden Maken van Gedroogde Kruiden

Eigenlijk heeft het bovenstaande recept al heel veel gedroogde kruiden in haar recept. Ondanks dat is er ook een recept met alleen maar gedroogde kruiden. 

Het recept bestaat uit veel ingrediënten die we ook bij het verse recept gebruiken. Het lastigste aan dit kebab kruiden mengsel is dat je alle ingrediënten hebt en niet een vergeet. Onderstaande ingrediënten is goed voor 1 kilo

Ingrediënten Kebab Kruiden van gedroogde kruiden
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel gemalen koriander 
  • 2 eetlepels knoflookpoeder 
  • 1 eetlepel paprikapoeder 
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel 
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel cayenne poeder 
  • 1 theelepel kurkuma 
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel gember

Nu je alle ingrediënten binnen hebt is het een kwestie van alle kruiden in een grote kom doen. Vervolgens roer en schud je totdat alle kruiden door elkaar zitten. Hierna alle kruiden mengen met het gehakt. Dit kan rundergehakt, lamsgehakt of een mix van beiden zijn. 

Doner Kebab Kruiden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.